maandag 19 januari 2009

Out & about 2de helft 2008

Zoals iedereen ondertussen heeft kunnen zien, opteren we er dit jaar voor om een nieuwsbrief te versturen met daarin korte berichtjes over ons leven hier in Dubai -en af en toe eens terug in Belgiƫ.
We willen de inhoud van de nieuwsbrief echter ook op onze blog plaatsen zo kan je altijd verder onze blog ook blijven raadplegen. Veel leesplezier.

Nieuwe aapjes gearriveerd in Antwerpse Zoo
In augustus stond een bezoek aan de Zoo van Antwerpen op het programma. De tweeling aapjes Omar & Elias warden door de dierenverzorgers in de Zoo rondgeleid en genoten van het eerste contact met hun nieuwe vrienden.
De aapjes kregen de voorbije maanden de kans om hun nieuwe gastland uitvoerig te verkennen. Zo stonden ook andere daguitstappen (Nederlandse en Noord-Franse kust) evenals bezoekjes aan heel wat vrienden en familie van de dierenverzorgers op het agenda.

Welcome home Jade
Een droevig afscheid van alle vriendjes en familie in Belgie werd al snel vergeten door de hartelijke ontvangst in Dubai, merci Tin.
Een babyfeest ter gelegenheid van de ‘arrival of the newborn in Dubai’ is gepland in februari (iedereen welkom).

Dubai verbiedt steunwieltjes
Dankzij het stichtende voorbeeld van Senne leerde Louka deze zomer zonder steunwieltjes fietsen.
Bovendien heeft ze recentelijk ook voor het eerst de skilatten aangebonden en met succes. Er wordt ten huize Blommaert alweer voorzichtig van een skireis gedroomd -in de verre toekomst.
Louka is ondertussen een fervent rugbyspeler –zo moeder zo dochter.

‘Geef om haar’
In december is de actie ‘Geef om haar’ ook in Dubai eindelijk van start gegaan. Deze actie staat vrouwen met kanker die geconfronteerd worden met haarverlies emotioneel en financieel bij. Ter promotie van de actie hebben Elias & Omar een 10-tal cm haar laten afknippen. Zoals de foto’s duidelijk tonen werd de warrige vrouwelijke coupe vervangen door een kort ‘broske’.

Sinterklaas zoekt nieuwe wateren op
De Sint was de sleur van zijn jaarlijkse reis naar Belgische en Nederlandse bodem moe. Hij koos er dit jaar dan ook voor om voor anker te gaan in het zonnige Dubai.
Hij genoot een hartelijk ontvangst van de aanwezige kinderen, en kondigde nu al aan dat hij ook volgende jaar naar Dubai zal komen als de kinderen zich goed blijven gedragen op de Franse school/Libanese kribbe.
Na een hopelijk witte Kerst kijken we dan ook al vol verlangen uit naar het volgende bezoek van de Sint.

Weerbericht: Zonnig met temperaturen tot 28ْC en heel af en toe een heftige (zeer werlkome) regenbui. Emirati dragen bij dit weer best handschoenen, een muts en dikke winterjas; Europeanen een T-shirt met korte mouwen.

De foto’s die bij deze nieuwsberichtjes horen kan je bezichtigen op:
http://picasaweb.google.com/
verder op de foto’s ook de opmerkelijke deelname van Elias & Omar aan de kampioenschappen schoonspringen in de compound. Louka op het podium na haar eerste loopwedstrijd.

http://geefomhaar.pantene.be/

Geen opmerkingen: