zaterdag 8 mei 2010

Blommaert kids (meestal) dikke vrienden
Na alweer een hele lange stilte op het vlak van berichtgeving vanuit Dubai eindelijk nog eens een update. De kids komen onderling erg goed overeen. Soms is er natuurlijk een kleine aanvaring maar dan meestal met moeke of papa, want kattekwaad is hier schering en inslag. Gelukkig kan het meeste kattekwaad worden weggespoeld met de lans (cfr pics).
Jade begint een zeer extreem eigen willetje te krijgen en is expert in de zogenaamde ‘Sidonia-boog’ het brave babytje ontwikkelt zich als een ware eigenwijze plantrekker. Ze heeft ook heel even last van een vreselijk acuut flapoor, na een bezoekje aan de spoed blijkt het om een ernstige ooronsteking te gaan, een opname kon na enkele spannende dagen net voorkomen worden. Gelukkig want moeke stond er die week net alleen voor.
Omar en Elias beginnen zich beter en beter uit te drukken en het wordt dan ook met de dag roezemoeziger in huis. Het zijn brave jongens die heel goed samen kunnen spelen en zich zeer goed alleen bezig kunnen houden. Elias heeft de sterkste wil van de twee. Het gaat vrij goed op school en volgend jaar mogen ze ‘eindelijk’ met de schoolbus naar de grote school, mee met Louka. Ze kunnen zich ook al vrij goed behelpen in het zwembad maar moeke moet toch nog regelmatig een reddingspoging uitvoeren.
De laatste maanden stonden heel wat uitstapjes op het programma, zo gingen we naar ‘DEN TOP’ van natuurlijk Burj Khalifa, werden de schaatsen aangebonden en werd de woestijn meerdere malen bezocht. Het zand wordt nadien op uiteenlopende manieren weggewassen (in zee, in de frigobox, met de tuinslang, in het zwembad, of een een heerlijk frisse wadi,...). Op sportief vlak heel wat veranderingen. Ballet is al van de baan, maar gymnastiek bij onze favoriet Mr Dean (de Russissche dril-meester) staat nu wekelijks op de planning van zowel Omar, Elias als Louka. De rekstok is het lievelingsnummer van Louka. Omar en Elias gaan volledig uit de bol op de trampoline. Louka heeft bovendien in haar hoofd gestoken dat ze ‘surfer-girl’ wil worden en van zodra er een zuchtje wind is, gaat het bodybord in de auto en gaat Louka surfen. En ... Jade, die ambieert een functie als badmeester.
De laatste maanden hebben we spijtig genoeg alweer afscheid moeten nemen van een aantal dierbare vrienden in de compound, op school en de Belgische gemeenschap. Telkens hartverscheurend vooral voor Louka die meestal tranen met teuten weent op elk afscheidsfeestje dat wordt gegeven.
Als afscheid van onze buren gaan we met de kinderen naar ‘Cité des Enfants’. Een ‘speeltuin’ waar kinderen van 3 tot 12 jaar al spelende dingen aanleren. Het is een hele leuke middag, we bouwen allen samen een huis, (gaande van bakstenen transporteren tot muurtjes metsen), maar ook het menselijke lichaam wordt er aan een grondige inwendige studie onderworpen en heel wat denkspelletjes stonden op het programma. Afsluiter een etentje met alle kids. Een hele opgave voor de zes ouders, die met alle kinderen een goede indruk wilden nalaten in het restaurant, een indruk lieten we na, maar veeleer een lawaaierige dan een goede.

Eyjafjallajökull slaat toe in Dubai
Het as van de vulkaan Eyjafjallajökull laat niet alleen sporen na in Europa, ook in Dubai ondervinden we enige hinder. Zo zijn een aantal Europese producten moeilijk te verkrijgen en natuurlijk zijn er net zoals in de rest van de wereld ook hier gestrande reizigers. Twee leuke studenten vonden enkele dagen een onderkomen ten huize Blommaert.

Boomklimmen op maat
Voor elk wat wils, ons kleine tuintje is voorzien van bomen in verschillende formaten. Onze kleine kindjes klimmen in de kleine boompjes -die het gewicht soms met moeite kunnen dragen- en de grotere kinderen in de grotere bomen. Zoals je kan zien vergt het klimmen in palmbomen een heel speciale techniek.


En verder ...
Moeke’s rugby seizoen werd geopend in schoonheid. Ze scoorde de openings’TRY’ van seizoen 2010 voor de Middle-East Ladies competition. Het seizoen werd ondertussen ook al mooi afgesloten. Moeke verzekerde de titel voor haar team ‘De Hurricanes’ door in de finale wedstrijd een TRY van de tegenstandsters te voorkomen met een dodelijke, maar reglementaire tackle in de laatste 10 seconden speeltijd. Spijtig genoeg eindigde de tegenstandster in de ambulance.
Moeke en papa nemen tegenwoordig ook samen deel aan een aantal ‘survivalruns’. Zo werd er onder andere in Wadi Bih in aflossing met 3 andere teamleden 72 km gelopen. Het uitzicht was adembenemend en een camelbak noodzakelijk, de hitte was vaak verzengend.
Hanne, papa en moeke gaan naar Sri Lanka ter gelegenheid van het huwelijk van 2 vrienden uit Dubai. Ze genieten er 2,5 dagen van de rustige momenten zonder peuters en het overvloedige groen in dit warme maar vochtige land.

Weerbericht
Toen in maart -na een hele zachte winter- het kwik opeens peilsnel de hoogte inging, vreesden we al snel het ergste voor de rest van het voorjaar en de zomer. Gelukkig zijn de temperaturen na de hete week in maart zeer aangenaam en stijgt het kwik zelden boven 35ْْC.

De foto’s die bij deze nieuwsberichtjes horen kan je bezichtigen op:
http://picasaweb.google.com/vinck.elke

Geen opmerkingen: